Botox

Botox

Botox



Botox yüz ve boyundaki kırışıklıkları ile çizgileri gidermek için uygulanan alternatif bir tıp yöntemidir. Özelikle yüzün üst kısımdaki kaş araları ile boyun ve göz çevresindeki kırışıklıklara uygulanır. Son zamanlarda bayanların kaşlarını kaldırmak için baş vurdukları bir yöntem halini almıştır.

Botox’un etkileri nelerdir?

Uygulandığı küçük kas demetlerinin, kas – sinir bağlantısını engelleyerek, kasın kasılmasına engel olur. Sinir ucundan nörotransmitterin salınımını engeller. Böylelikle o kas demeti üzerindeki cilt kırışıksız kalır. Ancak Botox uygulanmamış kas demetleri çalışmaya devam ederek, normal yüz ifadesini korumuş olurlar.

Botox’un riski nedir? Herkese uygulanabilir mi?

Tedavinin en net görünen yan etkisi enjeksiyon bölgelerinde ufak çaplı kızarıklıkların meydana gelmesidir. Hastaların ortalama %10’unda birkaç saat süren baş ağrıları olabilmekte. Fakat enteresandır ki bir çok insan da baş ağrısını geçirmek için Botox kullanıyor. Migren ve baş ağrısı tedavilerinde kullanıldığıda olmuştur. Çok az olsada, göz kapağı sarkması gibi enjeksiyon tekniği hatalarına bağlı tecrübesizliklerde olası. Botox yaptı diye henuz kimse ölmedi yada ciddi bir rahatsızlığa yakalandı diyemeyiz. Yani tamamen güvenli bir maddeden yapıldığı rahatlıkla söylenebilir. Kas hastaları ve hamileler botox kullanmamalıdırlar.

Bu tedavi yönteminde uyulması gerekenler nelerdir?

İlk etapta bu tedavide enjeksiyonu kimin yapacağı çok önemlidir. Bu konuda uzman bir doktor olması şart. Aksi durumda yanlış yere enjekte edilen madde istenmeyen bir sonuç doğurabilir. Bir de yüzün hangi alanına yapılacağı konusu çok önemlidr. Gülümsemeyi etkilediği için yüzün alt kısmına uygulanması iyi sonuçlar vermiyor. Botox daha çok kırışık ya da gıdı problemleri olan kadınlara yönelik bir tedavidir. Botox sadece belirli kasları gerginleştirebiliyor, ciltteki hasarı ya da genetik yaşlanmayı önlemiyor.